Diensten

Algemene diergeneeskunde

 

Je kan bij ons terecht voor preventieve zorgen zoals de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinaties. Zieke dieren krijgen na een grondig onderzoek de nodige behandeling. Ook voor voedingsadvies van uw hond, kat, konijn, kip, hamster, cavia….kan je steeds bij ons terecht. Reptielen en vogels sturen we liever door naar een collega die zich hier op toelegt.

Operaties

 

Je kan voor de meeste operaties bij ons in de praktijk terecht. Indien nodig word je doorverwezen voor meer complexe ingrepen (zoals orthopedische ingrepen). De operaties gebeuren steeds  onder gasanesthesie. Tijdens de narcose worden hartslag, temperatuur, ademhaling enz...steeds nauwlettend in het oog gehouden. 

Advies en verkoop

 

We hebben een uitgebreid gamma aan ontwormingsmiddelen, teken- en vlooienpreventie en een ruime keuze aan kwalitatieve dierenvoeding. We geven je graag advies om een product te kiezen dat het beste bij je huisdier past. 

Bloedonderzoek

 

Dankzij onze idexx laboratium-installatie worden routine-bloedonderzoeken in de praktijk uitgevoerd met een resultaat binnen +/- 15min.

Hospitalisatie

 

In de hospitalisatie verzorgen we de zieke dieren. Er zijn ruime plaatsen voorzien voor hond, kat, konijn,.... Geopereerde dieren kunnen er, voorzien van de nodige zorgen, in alle rust ontwaken. 

 

De hospitalisatie is uitgerust met camerabewaking om je trouwe vriend goed in de gaten te houden.

20220715_152324
_DSC2054_edited1

Beeldvorming

 

In de praktijk voeren we radiografieën en echografieën uit . De gespecialiseerde echografieën  (bv van het hart) gebeuren door een externe dierenarts die op regelmatige basis op de praktijk langskomt.

 

 

Tandverzorging

 

We beschikken in de praktijk over een moderne tand-unit. 

Dogwash

 
Je kan jouw hond door ons laten wassen en drogen, wij beschikken over een ruim bad en aangepaste shampoos. 

 

 Het tarief voor wassen en drogen is 45 euro/uur.

Voorbeelden:
- Franse bulldog/jack russel/...: +-20 euro
- Grote honden/langharig: +-40 euro

We rekenen een supplement aan bij verdoving (moeilijke honden) en nagels knippen.

Indien er gezondheidsproblemen zoals bv. een oorontsteking aanwezig zijn dan worden die indien gewenst behandeld conform de prijzen van de praktijk.

Gedragsconsultatie

 

Je kan bij ons terecht voor gedragsproblemen en advies/begeleiding voor de opvoeding van jouw huisdier (hond/kat/konijn).

Voorafgaand aan een gedragsconsultatie zal er eerst een medisch onderzoek worden uitgevoerd om medische problemen uit te sluiten die probleemgedrag kunnen verklaren. 

We streven in de eerste plaats naar een therapie gebaseerd op positieve bekrachtiging. En indien nodig kan dit in combinatie met supplementen of medicatie.